VAN / ERCİŞ - Alparslan Türkeş Ortaokulu

Alparslan Türkeş Ortaokulu

ALKANAT MAH. ORTAKAYA/2 SK. IMAM EVI BLOK NO 1 ERCİŞ / VAN
Vizyon
Milli ve manevi değerlere bağlı, toplumsal değerleri benimseyen,bilgi çağına uyumlu,bilgi üretebilen.bilgi teknolojini kullanabilen, bilimsel düşünmeye önem vererek yorumlayabilen, Demokrasi bilincine sahip düşüncelerinde özgür,sorumluluk alabilen nitelikli insanlar yetiştirmektir.
Misyon
Öğrencileri kendilerine,ailesine ve topluma karşı sorumluluk duyabilen,merak eden okuyan ve okuduğunu paylaşan,kendisine güvenen,öğrenmeyi öğrenen,araştırmacı,paylaşımcı,sorumluluk sahibi,kendisi ve çevresiyle barışık,toplumsal değerlerine saygılı,vatanını,milletini,kendi öz kültürünü sahiplenebilen,ülkenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunabilen bireyler olarak yetiştirmek temel varlık nedenimizdir.
Başarılar
Okulumuz görünüş itibariyle merkeze uzak, gelir ve kültürel durumun zayıf olduğu bir mahalle içinde görünse de akademik, sosyal ve kültürel yönden tüm merkez okulları ile yarış halindedir. Özellikle son yıllarda gerek bilgi yarışmaları, gerek sportif faaliyetler, gerekse Bursluluk,Anadolu-Fen Liseleri giriş sınavlarındaki başarıları ile bunu daha iyi kanıtlamaktadır.
Öğretim Şekli :NORMAL EĞİTİM
Saatler
DERSLER GİRİŞ ÇIKIŞ 1.DERS 08 : 30 - 09 : 10 2.DERS 09 : 25 - 10 : 05 3.DERS 10 : 20 - 11 : 00 4.DERS 11 : 15 - 11 : 55 5.DERS 12 : 55 - 13 : 35 6.DERS 13 : 50 - 14 : 30 7.DERS 14 : 45 - 15 : 25
Okulumuz kalorifer sistemi ile ısıtılmaktadır.
Ulaşım
Okulumuzun önünden düzenli olarak dolmuş servisi ve belediye servisi geçmektedir.Okulumuzdan merkeze yürüme mesafesi yaklaşık olarak 15-20 dakikadır.
Yerleşim Yeri
Mahallenin eski yerleşim yeri toplu bir görünüme sahiptir.Göl tarafına doğru,evler birbirindin uzaklaşmıştır.Yerleşmeler tarihi,sosyal ve ekonomik gelişmeler sonucunda şekillenmiştir.Evler sur hayat denilen duvarlarla çevrilmiştir,eski yapılar taş ve kerpiçten yapılmıştır.Evler genellikle tek katlıdır.Son yıllarda yapılan evlerin tümü betonarmedir.İki ve üç katlı yapılar göze çarpmaktadır.Evlerin yönü genellikle güney (kıble)yönüne dönüktür.
Okulumuz merkeze ortalama 2 km uzaklıktadır.